2004-04-20

Syy hiljaisuuteen: Martian Successor Nadesico

Olen viettänyt nyt monena iltana suurimman osan vapaa-ajastani anime-sarjaa Martian Successor Nadesico katsellen. Filmifriikistä vähän päälle sadan euron hintaan tilaamani boksi sisältää yhteensä noin kymmenen tuntia katsottavaa kuudella levyllä.

Pohjimmiltaan Nadesico on "mecha-animea" eli jättiläisroboteista ei ole puutetta. Onneksi kuvailua ei voi lopettaa tähän, sillä sarjassa on paljon muutakin kuin taisteluja. Juoni on jatkuva kaari, eikä monia jaksoja voi katsoa siitä irrallaan. Käsikirjoitus on laadukas ja monet sci-fi -oheistarpeet ovat kunnossa. Ihmissuhdekuviot eivät tunnu päälleliimatuilta, vaikka pari henkilöhahmoa onkin vedetty hieman liian stereotyyppiseksi omaan makuuni.

Muutama yksityiskohta on kyllä jäänyt kaivelemaan, lähinnä fysikaalisten voimien suhteelliset vaikutukset tuntuvat välillä olevan hieman hakusessa. Esimerkiksi Aestivalis-mechojen hätätiloja varten sisältämät aurinkopurjeet näyttävät kyllä hienoilta, mutta niiden käytännön merkitys olisi oikeasti mitätön.