2005-05-24

Joitain muistiinpanoja ajastani Mac-käyttäjänä

PowerBook palasi huollosta pari viikkoa sitten. Kävin tänään noutamassa Kuopiosta Mac OS X 10.4 "Tiger" -päivityksen ja otan lähipäivinä koneen uudelleen päivittäiseen käyttöön. En kommentoi nyt vielä päivitystä, sillä en ole ehtinyt testaamaan sitä paljoa. Sen sijaan listaan muutaman viime vuoden aikana oppimani asian.

Kohta 1. Vaikka kaikki nykyiset Mac-mallit ovat erinomaisia tietokoneita, ovat jotkin niistä erinomaisempia kuin toiset. Elleivät tarpeet muuta sanele, suosittelisin valitsemaan kannettavan tästä joukosta: PowerBook 15", iBook 14" ja iBook 12". Omien kokemusteni ja kuulemani perusteella PowerBook 12" ja 17" eivät ole samalle asteelle viimeisteltyjä. Pöytäkoneisiin en ole perehtynyt tarkemmin.

Kohta 2. Mikäli vaihtoehtoina ovat nopeampi prosessori ja enemmän muistia, kannattaa valita muisti. Muisti kannattaa todennäköisesti tilata jostain muualta kuin Apple Storesta ja asentaa itse.

Kohta 3. Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää opiskelija-alennukset. Vastoin yleistä luuloa, myös muillekin kuin Apple Developer Connectionin opiskelijajäsenille löytyy tuntuvia alennuksia niin laitteista ja ohjelmistoista. Saatavilla esimerkiksi 10.4-päivitys hintaan 89 euroa ja Final Cut Studio hintaan 629 euroa. Kun vain Adobe antaisi samanlaisia alennuksia...

Mitähän muuta... Optimaalinen hiiri sisältää yhden painikkeen ja vieritysrullan. Muu on lopulta turhaa. Vastoin yleistä luuloa, Macin käyttäminen ei välttämättä johda iPodin ostamiseen. Kokonaisuutena voisin sanoa, että olen varsin tyytyväinen asiakas. Kannatti vaihtaa.

Kommentit:

Anonymous Anonyymi totesi...

Mutta iPodin ostaminen voi johtaa mukavaan tunteeseen ;)

pni
http://skrubu.net/

9:25 ip.  
Anonymous Anonyymi totesi...

Siinä missä oikeasta hiirennapista voisi totuttelulla päästäkin irti, olen jo armotta peukalonapin orja. Siksi PowerBookimmekin sai seurakseen Logitechin MX510:n, joka on muotoilultaan kultaa... Eli makuasia, tämä nappikysymys.

1:29 ip.  
Blogger Aapo Laitinen totesi...

Mutta iPodin ostaminen voi johtaa mukavaan tunteeseen ;)

Hyvin todennäköistä. Valitettavasti minulla ei ole käyttöä kannettavalle musiikkilaitteelle ja yritän pysyä joten kuten rationaalisena elektroniikkahankintojen suhteen. Edellinen herpaantuminen kun tuotti kymmenen kiloa valokuvaustarvikkeita :)

Eli makuasia, tämä nappikysymys.

Tai sitten rulla tms. väline pitää vain sijoittaa peukalon kohdalle.

10:54 ip.  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle