2005-04-15

Huono vitsi

Tunnetko vitsin, jossa sumuun eksynyt kuumailmapalloilija pysähtyy kysymään neuvoa pilvenpiirtäjän asukilta: "Voitko kertoa missä minä olen?" Vastaushan tähän on: "Tietysti, olet kuumailmapallon korissa." Tänään kohtasin vastaavan tilanteen, jossa tietoa kyllä löytyi, mutta ei valitettavasti sitä hyödyllistä tietoa.

Visa-kortti voidaan myöntää 20 vuotta täyttäneelle henkilölle, jolla ei ole luottohäiriöitä, joka on hoitanut raha-asiansa moitteetta ja jolla on säännöliset tulot. Tämä sama asia toistetaan myös Osuuspankin OP-Visa -sivuilla.

Vasta tehtyäni hakemuksen saankin sitten tietää, että OP-Visa -yhdistelmäkorttia ei suositella alle 23-vuotiaille, eikä sitä siis myönnetä tuon rajan alittaville kuin poikkeustapauksissa. Opiskelija-Visa ei myöskään tule kysymykseen, sillä opintoviikot ovat vasta jossain kolmenkymmenen tienoilla ja pitäisi olla 60.

Kiitos vain. Ei siten, että Visa olisi tarpeellinen samassa mielessä kuin esimerkiksi verkkopankkipalvelut. Mutta esimerkiksi ADC-opiskelijajäsenyys ja Xbox Live jäävät siis hankkimatta. Ärsyttää lähinnä se, että kulutin toista tuntia verkossa yrittäen selvittää etukäteen, onko minun mahdollista saada kortti vai ei. Jos huonot mahdollisuuteni olisi kerrottu jo etukäteen, olisin unohtanut koko asian saman tien.

Ehkä ratkaisu on Sammon asiakkaaksi siirtyminen. Heidän myöntämäänsä Visa Electron -korttia voi käyttää ostosten maksuun Electronia tukevissa verkkokaupoissa myös vaikka kauppias ei tukisikaan Verified by Visa -varmennusta. ADC-jäsenyyteen tuo ei kelpaa, mutta kuulemani perusteella Xbox Liveen kyllä, samoin myös jo aika moneen ulkomaiseen verkkokauppaan.