2005-03-26

Tuntuu jo turvallisemmalta (no ei)

Suuressa osassa vanhoja Microsoftin Xbox-konsoleja on pikkuinen ongelma, yksi kymmenestätuhannesta syttyy palamaan. Vanhan konsolin omistajat saavat Microsoftilta ilmaiseksi Xbox Protection Cordin eli Xbox-suojajohdon.

Kun tänään avasin suojajohtoni pakkauksen, odotti aikamoinen yllätys. En nyt jaksa ottaa itse valokuvaa, joten tämä Googlella löytämäni kuva saa kelvata. Välttääkseni esine- ja henkilövahingot tarvitsen siis "virtajohdon", jossa on kaksi nappia (Test ja Reset), yksi ledi ja yksi mekaaninen indikaattori. Lainaus suojajohdon ohjekirjasta:

"Xbox-suojajohdossa on myös kytkimen osoitin, joka näyttää sisäisen kytkennän tilan. Vihreä osoittaa, että Xbox-suojajohto on päällä. Musta osoittaa, että johto ei ole päällä. Älä sekoita kytkimen osoitinta ja merkkivaloa. Tulkitse yllä kuvatut testitulokset pelkästään merkkivalon avulla."

Merkkivalo voi olla sammuksissa, päällä vihreänä, päällä punaisena tai vilkkua vihreän ja punaisen välillä. Lisäksi osana normaalia toimintaa merkkivaloa vilkkuu aluksi pari kertaa. Ohjekirja sisältää pari sivua taulukkoja vilkutusten merkityksistä. Lisäksi kerrotaan, että johdon toiminta tulee testata aina ennen konsolin kytkemistä.

Mikäli olisin pitänyt Xboxiani jatkuvasti virrassa kiinni, en kyllä palaisi tapaan suojajohdon kanssakaan. Mutta kai on jo jonkinlainen saavutus, että johto kaipaa oman manuaalinsa. Kannattaa myös katsoa tämä ainutlaatuinen vuodettu kuva Xbox Nextin takapaneelista.