2004-12-31

Edelleenkin vain kuvia

Re: Näyttäkääpä kynttiläkuvanne. (Vaatii rekisteröitymisen?)

Eilisiltana tuli otettua Digicamera-foorumin ketjun innoittamana kuvia kynttilöistä.

Four Candles

Katso myös yllä näkyvä nelikenttä täydessä koossa.

2004-12-25

Joulun kootut

Joulun aikana on tullut taas otettua muutama kuva:

Candle in the Dark

Vieläkin ehtii osallistua tämän joulun Joulupata-keräykseen verkossa. Itse laitoin pari kymppiä Digicameran pottiin, huolimatta kyseisen sivuston uutisten huonosti lukujen esitysasusta.

Kiittäkäämme kaikki Puolaa hienosti ohjelmistopatenttien vastaisesta työstä. EFFI kertoo, miksi ohjelmistopatentit ovat pahasta EU:lle.

Laittaisin tähän linkin jostain blogista löytämästäni ilmiselviä taelon-vaikutteita osoittavista, japanilaista innovaatiota edustavista pyörätuolin korvaajista, mutta en valitettavasti näytä löytävän sitä mistään.

2004-12-11

Voihan

Spammereiden, noiden Internetin suurimpien paskiaisten vitutusarsenaali on saanut näköjään uuden lisäyksen: puolen megatavun kuvan sisältävät viestit. Voi jee. Ehkä erään tuttuni ehdotus muutaman spammerin ampumisesta varoittavana esimerkkinä ei olekaan niin huono.

2004-12-06

Itsenäisyyspäivän kunniaksi

The Finnish Flag

Lisäys: Vasta kuvan sivulla nähdessäni tajusin, kuinka huonosti sen rajasin. Olisi ollut parempi leikata pois vielä palanen oikeasta reunasta ja antaa siten lipulle tilaa liehua vasemmalla. En nyt kuitenkaan jaksa ryhtyä korjaamaan.

2004-12-02

Varaudu pahimpaan

Olen nyt parina iltana lueskellut kirjaa Defensive Design for the Web, joka pyörii virheiden välttämisen ja virheistä toipumisen ympärillä. 40 helposti ymmärrettävää guidelinea, paljon esimerkkejä ja korjausehdotuksia jokaiseen liittyen sekä yleisiä perusteluja sille, miksi Contingency Design (suomeksi vaikkapa harkittu sattumuksiin varautuminen) on tärkeää. Ensisijainen kohdeyleisö on sähköisen kaupan sivustojen kehittäjät, mutta suurin osa aineistosta kelpaa sovellettavaksi myös web-sovelluksiin.

Ainoa kohta, jossa kirjassa on mielestäni korjattavaa, on lomakkeen tuplalähetysten esto. Kirjassa suositellaan varauksetta JavaScriptin käyttöä, eli lomakkeen lähetyspainikkeen tekemistä epäaktiiviseksi ensimmäisen painalluksen jälkeen. Puolen vuoden GPRS-kokemukseni perusteella voin todeta vain että älä. Sen sijaan suosittelen piilotettuun lomakekenttään perustuvia ratkaisuja, jolloin uusi yritys on helppo, mikäli selain parin minuutin kuluttua ensimmäisestä ilmoittaa, ettei palvelinta tahdo löytyä.

Visuaalisen ilmeen parantamiseksi yksi kolmesta viime viikonlopun kuvasta:

Road to Lapinniemi