2004-07-23

Pikakoe: Sennheiser PC 155 USB

Onneksi edes vaihteeksi on jotain positiivista sanottavaa ostoksistani. Vaikka Sennheiser PC 155 USB ei saakaan minulta aivan puhtaita papereita, on se kuitenkin multimedia headset -ryhmän eli kuulokkeiden ja mikrofonin yhdistelmien parhaimmistoa. Speksit löytyvät linkittämältäni sivulta ja tällaista minulla on niihin täydennettäväksi:

+ Aluksi pidin johtokelaa tarpeettomana, mutta johtoa on mukana tosiaankin paljon ja vyöklipsin ansiosta kela roikkuu luontevasti housuntaskun kulmassa.
+ Johtokelan ja paitakiinnikkeen voi halutessaan irrottaa.
- Palikoita johdossa on kuitenkin aivan liikaa. Varsinkin kaksi palikkaa ja paksun mustan johdon sisältävä USB-adapteriosuus riitelee pahasti PowerBookin ja Apple-tuotteiden eleganssin kanssa.
- Äänenvoimakkuussäätimen ja mikrofonin sulkukytkimen olisi mielummin voinut integroida itse kuulokkeisiin.

+ Äänenlaatu on erinomainen tämän luokan kuulokkeille. Oikeastaan olen niin tyytyväinen että saatan lähitulevaisuudessa tilata oikeat hifi-kuulokkeet Sennheiseriltä.
- Valitettavasti mukavuus ja työn laatu eivät ole äänenlaadun tasolla. Panta on muovisen oloinen enkä saa sitä istumaan päähän mukavasti. Korvapehmusteet ovat omituista karvapintaa eivätkä leatherettea ja ne painavat korvaa silmälasien sankoja vasten.
- Luvattua ulkoisten äänien vaimenemista ei valitettavasti tapahdu paljoa lainkaan.

+ Asennus onnistui heittämällä. USB-johto kiinni koneeseen ja laitteet tulivat heti näkyviin audioasetuksiin.
+ Mikrofoni liikkuu pehmeästi mutta pysyy silti asennossaan. Sen voi kääntää täysin pystyyn, jolloin sitä ei huomaakaan.

Hintaa vikineelle kertyi noin 135 euroa plus noin 10 euron postikulut koska maksoin postiennakolla, ostopaikkana Verkkokauppa.com.

Kommentit:

Anonymous Anonyymi totesi...

Hei,

Toimiiko tämä PC-155 laite Linuxissa myös? Onko kokemuksia?

7:15 ip.  
Blogger Aapo Laitinen totesi...

Minulla ei valitettavasti ole mitään kokemuksia tuon käytöstä Linuxin kanssa. Luulen tuon kuitenkin toteuttavan jonkin standardin rajapinnan, kun OS X ei kerran tarvinnut ajureita. Varmaankin tuo toimii, jos Linuxista löytyy tuki USB-ääniadaptereille yleensä.

8:08 ip.  
Anonymous bgran totesi...

Hei taas,

Google-haku sanoilla sennheiser pc 155 ja linux ei tuottanut kovin monta vastausta. Teidän sivunne oli yksi niistä. :) Eli taidan todeta vaan ettei tuo pelitä ollenkaan Linuxissa. Sääli sinäänsä sillä tuo PC-155 vaikuttaa hyvin kiinnostavalta tuotteelta.

9:46 ip.  
Blogger Aapo Laitinen totesi...

Millaiseen koneeseen olet muuten tuota hankkimassa? Jos saat koneessasi normaalin äänikortin toimimaan, voit ostaa PC-155:n rinnakkaismallin, joka on muuten sama muttei vain sisällä tuota USB-palikkaa. Sitten vain kiinnität sen normaaleihin kuuloke- ja mikrofoniliittimiin.

12:16 ap.  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle