2004-10-19

Flickr

Olin aikanaan harvinaisen innostunut Bloggerin käyttöliittymästä. Tänään koin samanlaisia tunteita, kun liityin Flickr-palveluun. Kyseessä on eräänlainen valokuvablogi tai jaettu valokuva-albumi. Ilmaisella tilillä voi ladata kuukaudessa 10 megatavua valokuvia, ja kuviin saa vapaasti linkittää vaikkapa blogistaan. Like so:

Love

Flickriä kokeillessani napsin neljä ruudunkaappausta parhaista paloista, joita mielestäni olivat seuraavat:

1. Ainoat pakolliset rekisteröitymisen vaatimat tiedot ovat screen name (termi selitettiin sujuvasti: "on eräänlainen lempinimi ja voi sisältää välilyöntejä"), sähköpostiosoite ja salasana. Tämän jälkeen tulee vapaaehtoinen profiililomake, jonka ylälaidasta löytyvät suurella seuraavat tekstit: "Voit jättää tämän vaiheen väliin tällä erää." ja "Tai voit täyttää niin paljon tai vähän kuin haluat."

2. Heti tämän jälkeen päästään etusivulle, jota hallitsee suuri teksti "Aloha Aapo Laitinen!" Odottamatonta, hauskaa, eikä sivun muussa sisällössäkään ole valittamista. Hyvin tehtäväkeskinen, vain vähän markkinointia.

3. ja 4. koskevat valokuvien siirtämistä palvelimella ja niitä on vaikeampi selittää. Käyttöliittymä on yksinkertainen, mutta tehokas.

Kokonaisuutena voin sanoa, että Flickr on Bloggerin tapaan esimerkki siitä, millaisia web-käyttöliittymien tuleekin olla. Tulen varmasti kopioimaan lainaamaan parhaita piirteitä omissa projekteissani.