2004-10-07

Tampere: huono elää ja asua

Nyt muutaman kuukauden Tampereella viettäneenä voin sanoa, ettei kovin kaksisesta kaupungista ole kyse. Vaasan keskusta on esimerkiksi monta kertaa miellyttävämpi. Jostain syystä toisin kuin vaikkapa Turun vastaava laitos, ei Tampereen opiskelija-asuntosäätiö (TOAS) osaa huolehtia kerroskeittiön siisteydestä ja järjestyssääntöjen noudattamisesta edes viikolla. Muuallekaan ei pääse, sillä asuntotilanne on lievästi sanoen surkea.

Ehdotan siis Tampereen yliopiston siirtämistä Vaasaan, Turkuun, Kuopioon tai Helsinkiin opiskelulle otollisen ilmapiirin takaamiseksi. Mikä puolue ottaa haasteen vastaan ja ryhtyy ajamaan opiskelijoiden etua?

Kommentit:

Blogger olennainen totesi...

Kylläpä on Tampereen tilanne mennyt pahaksi! Vanhoina hyvinä aikoina TOASin solujen keittiöt kiiltelivät puhtauttaan, kun siistit opiskelijat kiltisti jakoivat siivousvuoroja...justjoo. Ovatkohan kaikki siisteysvastaavat muuttaneet Turkuun? Mikä muuten on kerroskeittiö, kerroshampurilaisen sukulainenko?

8:41 ip.  
Blogger Aapo Laitinen totesi...

Kerroskeittiö on yhteiskeittiö, jota kaikki kerroksessa asuvat käyttävät. Vierailin joku aika sitten silloin turkulaisessa opiskelija-asunnossa asuneen kaverini luona. Hänen talonsa kerroskeittiö oli käytännössä tahraton (joskaan ei absoluuttisen :) ja siisti. Sen sijaan se keittiö, jota minä joudun käyttämään, on välillä suorastaan saastainen.

Tuskin kyseisessä turkulaisessa talossakaan vahditaan opiskelijoiden liikkeitä silmä tarkkana, ja kyllä siellä kuulemani mukaan viikonloppuisin usein juhlittiinkin. Jostain syystä vain siellä osataan olla astumatta toisten varpaille.

9:53 ap.  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle