2004-07-27

Tervepä terve, KappAhl

"Tervetuloa eVIP-palveluun toivottaa KappAhlin koko henkilökunta"

Tuli välittömästi melkein vastustamaton halu käydä kiittämässä jotain KappAhlin työntekijää asiasta henkilökohtaisesti. Aivan uteliaisuuttani haluaisin nähdä reaktion, todennäköisesti hämmennyksen. Mikäli tietäisin työnantajani lopettavan viestinsä vastaavalla tavalla, kävisin valittamassa asiasta. Vaikka luonnollisesti toivotankin asiakkaan tervetulleeksi mikäli sitä pyydetään, on toivotus silloin yrityksen puolesta. Mielestäni sopivampia lopetuksia olisivat siis:

"Tervetuloa eVIP-palveluun toivottaa KappAhl", eli toivottajana on yritys kokonaisuutena. Tietyn yksilöön haluun toivottaa viestin vastaanottaja tervetulleeksi ei kiinnitetä huomiota.

"Toivotan sinut tervetulleeksi koko henkilökuntamme puolesta", tosin vain siinä tapauksessa että viesti sisältää allekirjoituksen ja vastausosoitteen. Ero on pieni, mutta "puolesta" riittää kertomaan ettei asiaa ole kysytty jokaiselta henkilökunnan jäseneltä erikseen.

Tietenkin on mahdollista että jokin työsopimuksen kohta edellyttää kaikkien eVIP-asiakkaiden tai työnantajan määräämien henkilöiden toivottamista tervetulleiksi (siis hengessä, ei välttämättä tekona), mutta pidän tätä hyvin epätodennäköisenä. Tai sitten voisin vain heittää viestin arkistoon ja lakata miettimästä asiaa, onhan todennäköistä että viestin kirjoitti ohjelmoija viidessä minuutin koodauksen lomassa.