2004-03-31

Kuusi tuntia

Käytin tänään töissä noin kuusi tuntia pienen virheen etsimiseen HTTP-palvelinkomponentin vastaanottosilmukasta. Asia valkeni minulle täydellisesti vasta neljältä toimistotalon aulassa. Valitettavasti vain yhtään toimivaa out-of-the-box -ratkaisua ei löydy, ellei Apachea sitten laske sellaiseksi :) Pitää siis tehdä kaikki itse. Kuinka odotankaan aikaa, jolloin voin siirtyä täysipäiväisesti HCI-alan tehtäviin...

Bill Gateshan väläytti tulevaisuudenkuvaa, jossa ohjelmistot rakennetaan aloittaen käyttöliittymäeditorista ja päätyen valmiiden komponenttien yhdistelyyn niin ikään graafisesti. Mutta mitä iloa on valmiista komponenteista, jos yksikään niistä ei toimi kunnolla vaan HTTP-liittymän tarjotakseen joutuu kumminkin opettelemaan Winsock-rajapinnan toisten töitä korjatakseen?

Tietysti vaihtoehto B olisi hyväksyä se että pari-kolme POST-kyselyä sadasta tuottaa virheilmoituksen ilman sen kummempaa syytä. Valitettavasti tällainen ajattelutapa ei oikein käy yhteen luonteeni kanssa. Kumminkin ne pari-kolme kyselyä sattuvat juuri niihin kriittisimpiin kohtiin kesken tärkeää tehtävää, ja jokainen tarpeeton virhe huonontaa käsitystä ohjelmistosta.