2004-10-19

Flickr

Olin aikanaan harvinaisen innostunut Bloggerin käyttöliittymästä. Tänään koin samanlaisia tunteita, kun liityin Flickr-palveluun. Kyseessä on eräänlainen valokuvablogi tai jaettu valokuva-albumi. Ilmaisella tilillä voi ladata kuukaudessa 10 megatavua valokuvia, ja kuviin saa vapaasti linkittää vaikkapa blogistaan. Like so:

Love

Flickriä kokeillessani napsin neljä ruudunkaappausta parhaista paloista, joita mielestäni olivat seuraavat:

1. Ainoat pakolliset rekisteröitymisen vaatimat tiedot ovat screen name (termi selitettiin sujuvasti: "on eräänlainen lempinimi ja voi sisältää välilyöntejä"), sähköpostiosoite ja salasana. Tämän jälkeen tulee vapaaehtoinen profiililomake, jonka ylälaidasta löytyvät suurella seuraavat tekstit: "Voit jättää tämän vaiheen väliin tällä erää." ja "Tai voit täyttää niin paljon tai vähän kuin haluat."

2. Heti tämän jälkeen päästään etusivulle, jota hallitsee suuri teksti "Aloha Aapo Laitinen!" Odottamatonta, hauskaa, eikä sivun muussa sisällössäkään ole valittamista. Hyvin tehtäväkeskinen, vain vähän markkinointia.

3. ja 4. koskevat valokuvien siirtämistä palvelimella ja niitä on vaikeampi selittää. Käyttöliittymä on yksinkertainen, mutta tehokas.

Kokonaisuutena voin sanoa, että Flickr on Bloggerin tapaan esimerkki siitä, millaisia web-käyttöliittymien tuleekin olla. Tulen varmasti kopioimaan lainaamaan parhaita piirteitä omissa projekteissani.

2004-10-08

Tampereen yliopisto: ei valittamista

Edellinen postaukseni oli pelkästään negatiivinen, mikä johtui osaltaan ilman omaa syytäni heikonlaisesti menneestä päivästä. Kyllä positiivisiakin kokemuksia on näistä parista kuukaudesta löytynyt, suurin osa varsinaiseen opiskeluun liittyviä. Eniten on innostanut se, että vihdoinkin vapaus ja vastuu opinnoistani annetaan minulle oikeasti, eikä pelkästään puheissa. Kaksi lukemaani Aviisi-lehden numeroa ovat olleet molemmat täynnä mielenkiintoisia artikkeleja. Yliopiston Juvenes-ravintolan ruoka on hyvää ja sitä on tarpeeksi.

2004-10-07

Tampere: huono elää ja asua

Nyt muutaman kuukauden Tampereella viettäneenä voin sanoa, ettei kovin kaksisesta kaupungista ole kyse. Vaasan keskusta on esimerkiksi monta kertaa miellyttävämpi. Jostain syystä toisin kuin vaikkapa Turun vastaava laitos, ei Tampereen opiskelija-asuntosäätiö (TOAS) osaa huolehtia kerroskeittiön siisteydestä ja järjestyssääntöjen noudattamisesta edes viikolla. Muuallekaan ei pääse, sillä asuntotilanne on lievästi sanoen surkea.

Ehdotan siis Tampereen yliopiston siirtämistä Vaasaan, Turkuun, Kuopioon tai Helsinkiin opiskelulle otollisen ilmapiirin takaamiseksi. Mikä puolue ottaa haasteen vastaan ja ryhtyy ajamaan opiskelijoiden etua?