2004-08-24

Toistaiseksi tavoittamattomissa

Vielä tässä vaiheessa täysin tuntemattoman ajanjakson minulla on käytössäni verkkoyhteys vain ajoittaisesti. Toistaiseksi tämä blogi on siis tauolla.

2004-08-13

Luovi ei viitsi myydä

Luovin sivusto on oiva esimerkki siitä, miten tuotevalikoimaansa ei pidä esitellä. Pieniä kuvia, joista joutuu arvailemaan tuotetta, eikä edes niin yksinkertaista tietoa kuin laptop-laukun sisämittoja ole saatavilla. Design kyllä näyttää hienolta, mutta kaikki tunnetummat kilpailijat antavat tiedot ilman nyhtämistä. Ja missä ihmeessä ovat linkit kauppaan tai jälleenmyyjiin?

Ehkä kohderyhmänä ovat sijoittajat, mutta heillekin pitäisi tarjota jotain muuta kuin kymmenen kuvaa Diskbookin kaltaisesta vanhentuneesta tuotteesta.

2004-08-11

Aika startata HCI-mobiili

Re: LL Spool J and the Quest for UI9.

Tämä sarjakuva on varmasti paras markkinointikikka, mitä käytettävyysala on koskaan nähnyt. Hädin tuskin maltan odottaa seuraavaa osaa. Irtonaisena ajatuksena, löytyyköhän Japanista käytettävyyden arvioinnin oppikirjoja mangamuodossa?

2004-08-02

Matka omenan pimeälle puolelle

Re: Convergence Kills.

Pelottavaa. Ehkä Apple onkin susi lampaiden kiiltävän valkoisissa trendivaatteissa? Ehkä se salainen ja aito business plan pyöriikin nykyisin musiikin ja elokuvien jakelun ja digitaalisen rajoitusten hallinnan (DRM) ympärillä eikä teollisessa muotoilussa. Ja millaisen kirjeen Steve Jobs jätti kakkosmiehelleen siltä varalta että leikkaus (katso myös Slashdot-keskustelu) menee pieleen...

2004-08-01

Askeleita opiskelijaelämään, osa 2

Nyt kun ilmoittautuminen ja peruspalvelutunnuksen avaaminen ovat tehtynä, on aika tutustua opintotukeen, opiskelijaravintoloihin ja kurssikirjoihin. Opintotuen osalta ongelmia aiheuttaa opintojen alkukuukauden tarkka määrittely. Lukukausi alkaa 1.9. mutta orientoivat opinnot kuitenkin jo 31.8. Kummassakohan kuussa opinnot siis virallisesti alkavat?

Kurssikirjoissa taas ongelmana on etten tiedä mitään käytännöistä eivätkä kurssikuvaukset paljoa helpota. Onko kirjat tarkoitus hankkia itselle? Vai odotetaanko ensimmäistä luentoa ennen päätöksen tekemistä? Onko vaarana saada käteen nippu tehtävämonisteita, joissa viitataan sivuihin 80-150 siitä ja siitä kirjasta?

Valinnanvaikeus alkaa hiljalleen helpottaa. En vieläkään ole saanut täytettyä lukujärjestystä, mutta ainakaan ongelma ei näytä enää ylitsepääsemättömältä.